Odzivi

 

ODZIVI ŠOL NA FILMSKI DAN 7. 9. 2017

Najlepše se vam zahvaljujemo za organizacijo dogodka. Učenci so bili nad filmom navdušeni (ogledali so si ga učenci od 6. do 9. razreda). Prav tako je bila zelo zanimiva predstavitev filmskega mesta. Malce manj zadovoljni smo bili le z ogledom uradne predstavitve ob 11. uri, saj se s spodnje avle ni nič videlo, prav tako je bil zvok slabši. Seveda vemo, da je bil tudi za nas ta prostor rešitev, ker nismo imeli prej prevoza in bi bilo ob lepem vremenu drugače. Splošni vtis učencev in učiteljev je zelo dober. Še enkrat hvala.

- Viktorija, OŠ Valentina Vodnika Ljubljana

Odziv na vašo predstavo je bil odličen! Učenci, kot učitelji so bili z vsebino filma nadvse navdušeni!!

Odzivi: Lepo je bilo! Krasen film! Poučen! Super je bilo, res!

Sama sem morala ostati v šoli, saj poučujem v vseh razredih in si filma žal nisem ogledala.

Hvala za vaš trud. Lepo vas pozdravljam in vam želim veliko uspehov tudi v prihodnosti.

- Urška, OŠ Livada

Dogodek je bil nepozaben, tudi film je na učence naredil nepozaben vtis. Žal nam pa je, da ni bilo več stika z ustvarjalci, tako kot je bilo predvideno. Lepo vas pozdravljam.

- Nataša, OŠ Milana Šuštaršiča

Učenci in učitelji naše šole (OŠ Šmartno pod Šmarno goro) smo bili navdušeni nad filmom in organizacijo filmskega dneva. Zahvaljujemo se Vam za priložnost, da smo lahko prisostvovali "rojstvu" novega slovenskega filma in navdušenje delili z ustvarjalci.

- Irena, OŠ Šmartno pod Šmarno Goro

Nad filmom, igralci in vsebino smo bili izjemno navdušeni. Film nam je pustil ogromno lepega, zanimivega in poučnega. Tudi prireditev po ogledu filma je bila izjemno dobra, predvsem je zelo pohvalno, da so se prireditve udeležili skoraj vsi igralci in ostali, ki so sodelovali pri nastanku filma.  

- Nataša Krajnčan, ravnateljica, OŠ Božidarja Jakca

Nad filmom smo bili tako učitelji kot učenci navdušeni, prav tako nas je presenetil obisk glavnih igralcev. S filmskim mestom pa ste učencem prikazali film še v povsem drugi luči. Še posebno je bil svoje vloge Rante vesel učenec, ki se mi je osebno zahvalil, da je lahko nastopil. Škoda le, da nam je ponagajalo vreme, saj nam je mogoče ostalo malo preveč časa ob čakanju na avtobus. 

Hvala tudi, ker ste nam omogočili zamik začetka filma zaradi težav s prevozom.

- Urška, OŠ Koseze

ODZIVI ŠOL NA FILMSKI DAN 8. 9. 2017

Hvala vam za odlično pripravljen program, učenci in učitelji so bili navdušeni. Ena od učiteljic je povedala, da jim ni bilo niti eno minuto dolgčas . Tudi izkušnja učenk, ki so posnele film je bila nekaj posebnega.

Hvala še enkrat.

- Simona Kralj, Ravnateljica OŠ Jožeta Moškriča

Učenci naše šole so z ogledom zadovoljni, prav tako učitelji z organizacijo. Hvala za vse.

- Bojan, OŠ Franceta Bevka

Učenci naše šole so bili navdušeni nad filmom Košarkar naj bo. Všeč jim je bilo tudi filmsko mesto, še najbolj pa predstavitev igralcev in filmske ekipe. Konec septembra bomo izvedli še domače branje na to temo (primerjali bomo film in knjigo ...).

Menim, da je filmski dan uspel.

- Mojca, OŠ Martina Krpana

Iskrena hvala za čudovit dogodek. Bilo je res nepozabno in za otroke pravo doživetje.

- Jože, OŠ Majde Vrhovnik

Spoštovana ekipa, pohvalila bi aktivnost od 8.45 - snemalno mesto in dejstvo, da so na koncu prišli igralci in pozdravili učence. Film je odličen - režiserju Petkoviću iskrene čestitke. Njegov film V letu hip hopa smo si ogledali v Kinodvoru kot kulturni dan pred leti, njegovo delo zelo spoštujem. Ima širok spekter sposobnosti - obvladovanje različnih žanrov, občutek za občinstvo (recepcijo filma) in za casting. Zelo dobro je izbral odrasle igralce. Glasba v filmu je vrhunska, tako tudi zvok in kamera - pohvale direktorju fotografije! Mladinski igralci so se tudi zelo dobro odrezali. Dobiti dobre otroke za igro je težko. Humor je bil fantastično zajet, če ne celo presežen s pomočjo filmskih sredstev. Pohvala Suhadolčanu za odličen scenarij - adaptacijo lastnega književnega dela, kar ni vedno lahko. Všeč mi je bila tudi izbira filtra. Distribucija filma je izjemna, kaj takega še nisem doživela, moram priznati - res ste se potrudili. Pohvale gospodu Govedniku, ki na slovenskem prostoru zelo lepo skrbi za filmsko vzgojo učencev in učiteljev. Film je bil učencem zelo všeč. Tudi snemanje filma. 

- Andreja, OŠ dr. Vita Kraigherja

Po pravici povedano me je malce skrbelo kako bo, ker se je program večkrat spremenil. Ko pa smo prišli v Kolosej, sem videla, da ste se super pripravili in imeli vse po kontrolo. Presenečena sem bila, da ni bilo nobene zmede glede na število udeležencev. Torej vsa pohvala za organizacijo.

Film nam je bil vsem všeč, učencem in učiteljem. Pohvaliti pa moram tudi zdrav prigrizek med filmom in filmskim mestom.

 - Polonca, OŠ Nove Jarše

V imenu naše šole OŠ Spodnja Šiška bi se tudi mi vam želeli zahvaliti za krasen kulturni in ustvarjalni dan in za izredno dobro organizacijo.

Dan je bil zelo všeč tako učencem kot tudi učiteljem.

Upam, da boste še kdaj organizirali kaj podobnega in nas povabili. Z veseljem se bomo udeležili.

- Lori, OŠ Spodnja Šiška

 

Zahvaljujemo se vam, da smo lahko bili del vašega filmskega dne. Prvi odzivi naših učencev so odlični; menijo, da je film zelo zabaven in bi ga priporočili v ogled tudi svojim prijateljem. Mnogi knjige prej niso brali, ogled filma pa je povečal povpraševanje po knjigi v šolski knjižnici. Navdušeni so bili tudi nad igralci; menijo, da so res face. Tudi Filmsko mesto so pohvalili, mnogi pa so dodali, da bi, če bi imeli možnost še ene udeležbe, z veseljem sodelovali z ekipo. Zanimivo jim je bilo videti, kako film nastaja, in spoznati ekipo. 

Za konec pa najlepše ... Veliko učencev je reklo, da si bodo film ogledali še enkrat - v družbi družine, sorodnikov, prijateljev ... Tudi učitelji so film in celoten dan pohvalili.

V zbornici so naredili lepo reklamo, tako da so si naši petošolci že rezervirali termin za ogled filma. 

Mislim, da vam je filmski dan res uspel. Uspešno še naprej.

- Maja, OŠ Hinka Smrekarja 

VTISI UČENCEV 1. b OŠ ŠENČUR PO OGLEDU FILMA KOŠARKAR NAJ BO

Kaj nam je bilo v filmu všeč, smešno, zabavno…?

Jon: Smešno mi je bilo, ko so potiskali avto.

Rok: Všeč mi je bilo, ker je Ranta igral košarko.

Mai Peter in Maja: Nasmejal sem se, ko je Ranta zadel svoj koš.

Matija: Smešno je bilo, ko je Ranta zadel hišnika.

Svit: Všeč mi je bilo, ko je mamica Ranto žgečkala po nogi.

Tim: Smejal sem se, ko je Ranta tekel za Metko in se je zaletel v vejo.

Laura: Smešno je bilo, ko je Smodlak rekel, da se ti naredijo mozolji, če preveč razmišljaš in če jih stisneš, so kot pobruhana hrenovka.

Nikolaj: Smešno je bilo, ko je Ranta zadel sodnika.

Živa: Smešno je bilo, ko sta Ranta in Smodlak razbila vazo in mama tega ni opazila.

Anže G. : Smešno je bilo, ko je Ranta rekel mami, da potrebuje žogo, nato pa še koš.

Maj: Všeč mi je bilo, ko so v hiši imeli žurko.

Brin in Pia: Smešno je bilo, ko je Ranta zadel mačka.

Nika: Všeč mi je bil Ranta, ker se je poboljšal.

Mirjam: Smešno je bilo, ko se je koš prevrnil.

Mina: Všeč mi je bilo, ko je Ranta dobil dobre ocene in je doma treniral.

Manca: Zabavno je bilo, ker je Ranta toliko jedel in je mama pripravljala hrano.

Anže Š.: Všeč mi je bilo, ko je Ranta naredil red v sobi, da bi dobil žogo.

Zala: Všeč mi je bilo, ker so fantje igrali košarko.

Domen: Všeč mi je bilo, ker je Smodlak rekel, da je cela gajba (hiša) njegova.

Šenčur, 13.9.2017                                     Zapisali učiteljici: Maja Flerin in Neja Križnar

 

VTISI OGLEDA FILMA KOŠARKAR NAJ BO (Šenčur, 11. 9. 2017)

Film mi je bil zelo všeč. Vsi igralci so bili zelo prepričljivi. Zelo dobro je svojo vlogo odigrala igralka, ki je igrala Metko. Tudi Smodlak je bil zelo humoren, igralec je dobro odigral, saj se mi zdi, da je bil zaradi njega film zelo smešen. Ta film bom priporočila svojim staršem.

- Manca, 8. d

Film mi je bil zelo všeč, saj je bila snemalna ekipa dobra, scenarij je zelo zanimiv. Veliko je humorja, najbolj mi je bil všeč Smodlak, ker je bil duhovit in iskren. Meni najljubši prizor je bil tisti, ki se je odvijal v naši dvorani.

- Tjaša, 8. d

Film mi je bil všeč, ker tudi sam igram košarko, ker je bil zabaven in ker je vseboval tudi malo drame.

- Pawared, 8. d

Film mi je bil všeč, ker so k filmu povabili tudi mlade igralce, ki so bili zelo profesionalni. Povzeli so najbolj smešne prizore knjige. To mi je bilo všeč.

- Tim, 9. b

Cel film je bil lepo zložen skupaj, cela zgodba filma je bila dokaj kul.

- Tomaž, 9. b

Najbolj mi je bila všeč tekma v naši športni dvorani. Všeč mi je bilo, ko sta Ranta in Smodlak pela pod Metkinim oknom. Najbolj mi je bil v filmu všeč Smodlak, ker je bil zabaven, igriv in neroden.

- Tija, 9. b

Film mi je bil všeč, še posebno zadnja tekma, ki se je odvijala v naši dvorani. Všeč mi je, ker igrajo mladi igralci. Lahko bi pa bilo več glavnih igralcev.

- Gašper, 9. b

Film mi je všeč, ker govori o športu. Najbolj mi je bila všeč tekma med Supercami in Sokoli, ker je bila v tem delu filma prikazana tudi naša dvorana. Od oseb mi je bil najbolj všeč Smodlak, ki Ranto ves čas zafrkava, mu pa vsaj vedno stoji ob strani.

- Benjamin, 9. b

Super se mi je zdela ideja, da so glavno tekmo posneli v naši športni dvorani, da smo tudi mi lahko izkusili, kako je, ko se snema film.

- Lia, 9. b

Po ogledu filma smo spoznali igralce in režiserja filma. Zelo me je presenetilo, ko je režiser rekel, da je izbral našo dvorano, ker je lepa. Film se mi je zdel zelo dober, bil je boljši, kot sem pričakoval.

- Štefan, 9. c

Film je zelo dober in kreativen. Igralci so se zelo potrudili!

- Patrik, 9. b

Meni osebno je bil film všeč. Moj najljubši lik je bil seveda učitelj Tundra, ker je igral smešnega oziroma zabavnega učitelja. Takih učiteljev danes primanjkuje.

- Luka, 9. b

Všeč mi je bilo sporočilo filma – s trdim delom in treningom se daleč pride.

- Špela, 9. a

Film mi je bil v osnovi všeč, morda le ni primeren za vse starosti. Za nas je vsebina malo prelahka, čeprav je sporočilo močno. Najbolj pristno je svojo vlogo odigral igralec, ki je igral Smodlaka.

- Julija, 9. a

V filmu so mi bili najbolj všeč prizori, ko Smodlak svetuje Ranti. Ranta je odličen košarkar, dobro je, da je to tudi izkoristil. Režiser je odličen, zna delati z igralci.

- Eva, 7. a

Film je bil super posnet. Še najbolj me je prepričal igralec, ki je igral Smodlaka. Vse pohvale igralcem in vsej ekipi!

- Naja, 7. a

Igralci so zelo dobro opravili svojo nalogo. Vloge so bile dobro razporejene in zanimive. Zgodba je bila zapletena in zabavna.

- Teja, 7. a

Najbolj mi je bil všeč prizor, ko je Ranta na svoji prvi tekmi zadel napačen koš.

- Anja, 7. a

Meni je bil film zelo všeč, predvsem zaradi smešnih situacij, npr. ko se je Ranta zaletel v vejo in padel po tleh. Dobre so bile tudi besedne zveze Smodlaka, ki mi je bil najbolj všeč. Edino, kar mi ni bilo všeč, je to, da so spustili prizore iz knjige, ki so bili smešni, npr. tisto s podivjanim sesalcem.

- Nejc, 7. a

Film mi je bil zelo zelo všeč. Všeč mi je, da so k filmu povabili igralce, ki jih vsi dobro poznamo. Film bo gotovo največja uspešnica.

- Nuša, 7. a

  • Odziv publike je bil izjemno pozitiven, odlično je bilo videti, da je tuje občinstvo tako dobro sprejelo film!
    Gaja Filač
  • 1
  • 2
  • 3